Hollandia és a tulipánok 2010. április 13-18

A cél: Hollandia, Keukenhof és a tulipánok.

1.levél – Keukenhof park

Évek óta készülök ide, s az utolsó pillanatban úgy alakult, hogy kocsival megyünk.  Az újratervezésnél ez azt is jelentette, hogy az eredetileg előirányzott 3 nap helyett hosszabban tart az út is, meg ha már mobilak vagyunk, miért ne tennénk bele némi városnézést Bajorországban útközben, míg átmegyünk rajta.

Kicsit rendhagyó módon kezdem az úti képes beszámolómat. A helyzet az, hogy soha ennyi képet nem lőttünk egy útról (két kamerával), s ennek az összefésülése, kiválogatása igen sokáig tart, nagyon munkaigényes. A jelenlegi válogatásom kiszűrésén két napja görnyedek, minden egyes kép minimum tíz munkafázison ment keresztül, ezért is döntöttem úgy, hogy nem az események sorrendjét követem, hanem kiemelem belőle az egész út kiváltóját, a virágkiállítást, a keukenhofi kertészetben.

Tulajdonképpen mindennel nagy szerencsék volt, (mert még ami elsőre nem is úgy tűnt, kiderült, hogy így kellett lennie) s ez különösen érvényes az időjárásra. Az itthoni előrejelzések alapján az első napon végig esnie kellett volna az esőnek, ami végül is csak a nap zárásakor, Nürnbergbe megérkezve jelentkezett, nem túl erős mértékben. De még ezt is felülírta a másnap reggeli rövid, napsütésben tett körsétánk, ami Nürnbergről is megadta a mosolygós lenyomatot. A többi napra generálisan borongós, de esőmentes napot ígért a meteorológia, ezzel szemben a két kiemelkedően szép helyszínen egész napos zavarmentes, ragyogó napsütésben volt részünk, ezzel is erősítve a feledhetetlen szépségeket.

Bevezetőként talán csak annyit tennék még hozzá, hogy Keukenhofot személyesen megélve annyit fájlalok csak, hogy nem vihettem el ide Édesanyámat, akitől valószínűleg a virágimádatomat örököltem. Ha még élne, holnap már indulnék is vissza vele, olyan kihagyhatatlan élmény. Aki még teheti, nagyon szívemből ajánlom, tegye meg.

Ez az egész nap az euforikus boldogság hiánytalan élménye, amelyben a vizuális látványt folyamatosan körbelengte az átható, mindent betöltő virágillat, minden tavasz-élmény bennem meghatározó kísérője. Sajnos az illatot nem tudom mellékelni.

S innentől, csak ha nagyon kívánkozik, akkor kommentálom a mellékelt képeket (melyek a Keukenhofban  készültek tizedét adják – mert ennél többet nem volt erőm kihúzni, megvonni tőletek), sőt van néhány, amiből a kiemelt részleteket is mellékelem, annyira szépek.

Indításhoz kicsit személyesebb képek, amik a bejáratnál készültek:

És akkor jöjjön a park és a tópart

2.levél – Keukenhof park 2

A tájba épített kis virágkereskedés:

Kicsit nagyobb, mint ember nagyságú kompozíció, teljes egészében élő virágokból:

Aztán tovább a parkban, további pompás látványokba merítkezve:

És a beígért részletek, nagyítások:

elismondom névjegye

nő/female
Kategória: Hollandia, Kert, Utazás
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Hollandia és a tulipánok 2010. április 13-18 bejegyzéshez

  1. J. Ervin szerint:

    Kedves Elismondom!

    Gyönyörűek a képek, kedves a beszámoló.

  2. Vámos Emi MC szerint:

    Nagyon büszke vagyok Rád!
    MC

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.