Szuperhősöm: Kriszta

Rendkívüli időket élünk, életünk minden pillanatát felülírta a vírus világméretű elterjedése, egyik percről a másikra változik a helyzet, s szigorodnak a saját érdekünkben hozott, és betartandó korlátozások. Még ha ma már az összes médiából – hazánkban és külföldön egyaránt – szinte másról sem hallunk, mint a koronavírusról, mégis mindenben bizonytalanok vagyunk, orientációnkat vesztettek. Mi az ami még szükséges, de pánikba se essünk, mert ha valami, az nem segít.

Miközben mi, a többség még csak idomulni próbálunk a helyzethez, társadalmi szinten a politikusok, orvosok, s a legközvetlenebbül cselekvésre kényszerülők, próbálják megtenni,  ami az aktualitások szerint éppen a legjobbnak látszik.

Alakítgatjuk új, elzárt-bezárt életformánkat, s bár még hiányérzeteink nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy idővel azért ezek felgyülemlenek.

S ekkor a bennünk lévő riadt csendet, várakozást, mozdulatlanságot megtörve jön Kriszta, s a nordicos – s egyéb, szintén általa számos formában megmozgatott – csoportnak zártkörű facebook oldalt alkot, s megtartja élő videón számunkra az egyébként elmaradó nordicos edzést.

512 Kriszta, video - nordic

Ő évek óta kifogyhatatlan kreativitással készteti a kerületünk szeniorjait mozgásra, legyen az nordic walking, úszás, vízi torna, derék és vállgimnasztika, bowling, természetjárás, városnéző és országos túra, hóvirág nézés vagy medvehagyma szedés, vagy éppen már csak a társaság kedvéért egy kis piknikezés. Meghív nekünk orvosi, életmód-vezetési, egyéb hasznos témákban előadókat, juttat hozzá különböző egészségügyi mérésekhez, kinek-kinek az érdeklődése vagy igénye szerint. Legutóbb moziklubot szervezett. Az elméje sosem nyugszik, fáradhatatlanul ontja a praktikus, napi életünket jólesően színesítő ötleteit. S most is elsőként reagált ott, ahol még a makroszintű dolgok elfoglalnak minden energiát.

A rendkívüli helyzetek felmutatják rendkívüli embereiket.

Bár sosem csinálta, de ő kiáll a megszokott találkozó helyünkre, s fiával a kamera mögött levezeti a szerdai edzésünket. Szobában, kertben, ki hol tudja otthonában, követjük a bemelegítő és nyújtó gyakorlatokat, s jórészt helyben állva vagy helyben járva megtesszük az egy órás sétánkat, s a lépésszámláló vissza is igazolja a teljesítményt.

Örülök hogy benne lehetek a csapatban. Nálam a hétköznapok szuperhőse Kriszta, akinek sokan tartozunk köszönettel.

Jó lenne, ha példája sok-sok követőre találna, s minden kis helyi közösség pozitív élményekkel is gazdagodva kerülne ki ebből az embert próbáló időszakból.

elismondom névjegye

nő/female
Kategória: egyéb
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Novákné Hankovszky Erzsébet szerint:

    Kriszta követésre méltó példakép. Tele van energiával, empátiával és segíteni akarással. Összefogja, bátorítja, támogatja az időseket, utat mutat, hogyan lehet egészséges, teljes életet élni idős korban is .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.